Laserontharing

Voor wie?

Laserontharing met de Lightsheer® diodelaser is in principe geschikt voor alle huidtypes en haartjes, uitgezonderd voor haartjes met geen of te weinig pigment zoals witte, grijze en donshaartjes. Bij mensen met een lichte huid en donkere haren behalen we de beste resultaten. 

Wil je zeker zijn? Kom gerust langs voor een vrijblijvende testsessie en overtuig jezelf van het resultaat.

Indicaties:
Ongewenste haargroei
Ingegroeide haren
Irritatie na het scheren
Hydradenitis supperativa 
Folliculitis
Pseudofolliculitis barbae 
Transgenderzorg

DIT DOEN WE ALS DE BESTE

Het principe van definitieve laserontharing

Onze haartjes groeien in fasen. Het zijn enkel de actieve haarzakjes die we kunnen behandelen. Vandaar dat meerdere sessies nodig zijn.

De laser produceert een hoog geconcentreerde zuivere lichtbundel, met zeer hoge energiewaarde en één specifieke en ideale golflengte van 800nm. Deze lichtbundel wordt absorbeerd door het donkere pigment (melanine) van het haartje tot diep in de haarwortel. Hierbij komt warmte vrij waardoor de wortel vernietigd wordt. 

Door de speciaal geïntegreerde koelende Chilltip technologie, worden de omliggende huid en de onderliggende bloedvaten maximaal beschermd tegen de warmte van de laserpuls. Het haarzakje dat vanaf de eerste behandeling door de hitte beschadigd wordt, blijft voorlopig gewoon zitten. De huid start een genezingsproces en zal het vernietigd wortelzakje gaan resorberen, waardoor het haartje los komt te zitten.

Behandelresultaten

Afhankelijk van de zone zal het haartje na x aantal dagen vanzelf uitvallen. Bijvoorbeeld in het gelaat gebeurt dit meestal binnen de week, bij oksels en bikini na 10 à 14 dagen en op de benen na 4 à 6 weken. 

Daarna merkt u in 1e instantie dat de volgende fasen haartjes trager groeien, dunner en minder stug worden. Behandeling na behandeling ziet u uw beharing verminderen. 
Al vanaf de 1e behandeling zal u een heus comfort ervaren.

 

Aantal behandelingen 

Bij vrouwen kunnen we met 5 à 8 opeenvolgende laserbehandelingen 80 tot 90% van de haren reduceren. Mannen hebben meestal iets meer behandelingen nodig daar zij van nature ook veel meer beharing hebben. Gemiddeld dien je als man rekening te houden met 6 tot 12 behandelingen, om een 70 tot 80% permanente vermindering van de haren te bekomen. Naast het geslacht is het aantal behandelingen ook afhankelijk van de haarcyclus, de zone, de kleur, structuur en densiteit van de haartjes, het huidtype en de leeftijd. 

Bij het intakegesprek zal de verpleegkundige u daar meer duidelijkheid kunnen in brengen.

 

 

Voor een optimale en veilige behandeling

Voorbereiding

● De oksel- en bikiniharen scheer je 1 dag voor de behandeling, armen, benen en romp ongeveer 3 dagen voor de behandeling.  Donsjes laat je beter staan. Haartjes in het gelaat scheer je nooit! (Dikkere haartjes eventueel knippen met een schaartje) 

● Waxen, epileren en elektrisch ontharen minstens 6 weken voor de behandeling stoppen. Scheren en ontharing crème (vb. Veet®) zijn toegestaan tot de dag voor de behandeling. Verven en bleken van de haartjes 2 weken voor de behandeling stoppen. 

● Vermijd zonnebank en zon 4 à 6 weken voor de behandeling. 

● Op de dag van de behandeling, gebruik je geen maquillage, bodymilk, crèmes of deodorant op de zone die zal behandeld worden. Reinig de huid met water en zeep. 

● Steeds gebruik van essentiële oliën, medicatie en voedingssupplementen melden voor de behandeling, sommige zijn lichtgevoelig en kunnen een reactie teweegbrengen en/of de behandeling beïnvloeden.  

Tijdens de behandeling

● Tijdens de behandeling kan er een prikkelende warmtesensatie worden ervaren. Dit kan verschillen van persoon tot persoon en bij eenzelfde persoon zelfs van zone tot zone. Echt pijn doet het niet, maar je voelt het wel. Elk prikje duurt slecht enkele milliseconden, het blijft niet nazinderen. 

● Direct na de behandeling kunnen er rode ‘papels’ ontstaan. Dit vooral bij sterk behaarde zones (vergelijkbaar met zonnebrand) Dit is volkomen normaal. 

Na de behandeling

● Na de behandeling wordt er een kalmerende zalf aangebracht (Flamigel®), Flammazine®…) 

● Maquillage, deo of parfum mag terug vanaf de volgende dag. 

● Vermijd zon, zonnebank, spraytan en zelfbruiners de eerste 2 weken na de behandeling op de behandelde zone. Het is belangrijk om meerdere keren per dag een sunblock (spf 50 om de 2u) te gebruiken, bij elke niet te vermijden blootstelling aan de zon, dit om een mogelijk gevolg zoals hoger geblokte depigmentatie, pigmentatie verschuiving, verbranding, allergie en/of littekenvorming te voorkomen 

● Saunabezoek, een heet bad of douche zijn de 1e 24u niet toegestaan of zolang de roodheid zichtbaar is. De huid moet kunnen afkoelen. (Roodheid kan mogelijks een paar dagen aanhouden) 

● Tussendoor mag je scheren, maar hoe minder hoe beter. Wel scheren vóór je behandeling (zie voorbereiding) 

● Vooral waar dikke stugge haren zitten, kan korstvorming ontstaan; niet krabben (littekenvorming), korstjes vallen vanzelf af. 

● Zelden kan een allergische reactie optreden, dit na 6 tot 24u: een jeukend, prikkelend gevoel, rode bultjes tot zelfs 3-5 dagen na de behandeling. Bij deze reactie mag je gebruik maken van,Diphamine® zalf.

● In uitzonderlijke gevallen kan lasertherapie niet goed aanslaan, de oorzaak kan liggen bij de schommeling van hormonen. 

● Een klein percentage is een non-responder, de oorzaak is onbekend.